Начало Новини Събития Публикации Контакти
пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
english
 
2014

ТРЕТА ГОДИШНА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО СИГУРНОСТТА 2014


Българската академия на науките и Софийски форум за сигурност са организатори на Годишната конференция по сигурността,  която  се проведе на 13 и 14 ноември 2014 година и разгледа основните рискове и заплахи за националната, регионалната и глобалната сигурност с основен фокус върху Балканите и широкия Черноморски регион. Конференцията се провежда ежегодно от 2012 година и е едно от значимите събития в областта на сигурността, което събира представители на държавните институции, неправителствения сектор, академичните среди, бизнеса и медиите. Конференцията се провежда с международно участие, като очакваме представители на структури на ЕС и НАТО, както и  анализатори от други държави и чуждестранни дипломати, акредитирани в България.

Събитията в Украйна,  процесите в Близкия изток и Северна Африка, ситуацията в Азия и т.н. създават динамична и несигурна среда. Участниците разгледаха широк кръг от проблеми, сред които предизвикателствата пред Балканите и Черноморския регион, бъдещето на НАТО и трансатлантическата връзка след срещата в Уелс, Европейска отбрана, тероризма, кибернетичната сигурност, измеренията на човешката сигурност, и т.н. 

Участие в конференцията взеха представители на страните от Черноморския регион и Близкия изток, официални лица от НАТО, ЕС, ВКБООН, ФРОНТЕКС, представители на неправителствения сектор, академичните среди и бизнеса и т.н.

 

Всички материали за конференцията можете да намерите на официалната страница http://2014asrc.sofiaforum.bg/