Начало Новини Събития Публикации Контакти
пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
english
 
Медии и комуникация

За програмата

 

Ролята на медиите и комуникацията в националната и международна сигурност нараства и става ключова. Това налага да се отговори на необходимостта от дебат и проактивни действия от страна на журналисти, експерти по комуникация и лидери.

Програма  "Медии и комуникация" е насочена именно към тези три основни аудитории - журналисти, експерти по комуникация и лидери, които чрез изразяване на своите позиции и експертно мнение в дискусионен формат, чрез анализи на медийната среда и на процесите в отбраната и сигурността, чрез усъвършенстване на уменията за ефективна комуникация  биха могли да влияят върху общественото мнение и да променят ролята на медиите в сферата на сигурността.

Стратегическата комуникация като отговор на хибридните заплахи, журналистическото отразяване на отбраната и сигурността, фалшивите новини в ерата на пост-истината, социалните медии и сигурността, кризисната комуникация и институционалния ПР,  медиите и тероризма, противоречието между журналистически принципи и медийна несвобода са някои от темите, на които ще са посветени проектите на програмата.