Начало Новини Събития Публикации Контакти
пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
english
 
Новини

Софийският форум за сигурност (България) и New Strategy Center (Румъния) подписаха

Меморандум за разбирателство.

 

Софийският форум за сигурност и New Strategy Center подписаха Меморандум за разбирателство в понеделник, 7 декември. Документът има за цел да засили сътрудничеството между двете организации, които са сред водещите мозъчни тръстове в сферите на сигурността и отбраната в България и Румъния. Целта на подписания документ е да бъдат организирани съвместни събития и да се разработват анализи и изследвания в областта на външните работи и сигурността със специфичен фокус върху Черноморския регион и Балканите. Меморандумът за разбирателство също така предвижда обмен на експерти за конференции и дебати.

New Strategy Center е румънски мозъчен тръст, специализиран във външната политика, политиката на отбрана и сигурност. Той е непартийна, неправителствена организация.

Документът е подписан от г-н Йордан Божилов, президент на Софийския форум за сигурност, и от г-н Йонел Ниту, президент на New Strategy Center.

 

 ==========================================================================

 

 

Софийски форум за сигурност и Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество подписаха меморандум за сътрудничество.

 

 

Двете организации ще обменят информация и анализи по теми от общ интерес и ще съдействат при осъществяването на контакти с академичната общност и с международни експерти и организации. Меморандумът предвижда още партньорство при провеждане на обучения, организиране на конференции, семинари, кръгли маси и други инициативи.

 


Прочетете информация за курса за млади лидери, организиран от Софийския форум за сигурност, в портала на неправителствените организации в България: http://www.ngobg.info/Четете анализ на Петър Стоянов за групировката "Ислямска държава" и мнението на Нежля Юмер за позициите на Турция и Израел във връзка с кризата в Ирак


Софийски форум за сигурност организира курс за млади лидери, който ще се проведе на 29-31 юли в София. Софийски форум за сигурност и Центърът за изследвания по националната сигурност и отбрана към БАН организират на 17 юли 2014 г. кръгла маса по ситуацията в Ирак и нейното отражение върху сигурността на България. Вход само с покани. Можете да заявите желание за участе на events@sofiaforum.bg

 

 

Коментар на Йордан Божилов пред телевизия България он ер по актуални въпроси на сигурноста. 


Приключи летния семинар за млади лидери, организиран от Софийски форум за сигурност. Научете повече ТУК


Анализ на Йордан Божилов на ситуацията в Близкия изток по телевизия България он ер 


  Поредната кръгла маса по проблемите на кризата в Украйна беше организирана от Софийски форум за сигурност и Центъра за изследвания по националната сигурност и отбрана към БАН


Георги Кръстев, Мениджър на проекти в Софийски форум за сигурност взе участие в Младежката академия на НАТО за Югоизточна ЕВропа, която се проведе в гр. Сибиу, Румъния в периода 11-15 май 2014г.  


Павел Анастасов с нова статия, посветена на отношенията между ЕС, Китай и страните от Централна и Източна Европа 


На 16 април 2014 Софийски форум за сигурност организира дискусия на тема "Ситуацията в Украйна и нейното отражение върху сигурността на България".

Вижте повече за дискусията ТУК.

 


Членове на Софийски форум за сигурност взеха участие в Национална конференция по проблемите на ромите в България, състояла се на 07.04.2014г. в зала "Изток" на Народното събрание